Bővebben a Babafészkelő csoportról

Sokrétűen támogató mozgásos foglalkozások kifejezetten kisbabára vágyó nőknek:

 

- Testgyakorlatokkal segítjük a test öngyógyító folyamatait. Megerősítheted az idegrendszered és az immunrendszered, bőséges vérellátást biztosíthatsz a fontos hasi szerveknek, a lehető legjobb formába hozhatod a női szerveid. A nőijóga gyakorlatok rendezik a ciklust, serkentik az ovulációt, a vér- és a nyirokkeringést, edzik a medencealapi izmokat, sok női problémára jótékonyan hatnak. A jógagyakorlatok ezen túl erősítik a has és a mélyhátizmokat, javítják a testtudatot, elősegítik a helyes testtartást, így általános megjelenésed, testtartásod javulására is számíthatsz, ez pedig szintén kulcsfontosságú a reprodukciós szervek egészségének szempontjából.

 

- A légzőgyakorlatok nyugtatják az idegrendszert, segítenek elengedni a mindennapok stresszes beidegződéseit. Megtanulsz helyesen lélegezni és ezáltal optimális oxigénellátást biztosítasz sejtjeidnek. Blokkokat oldhatsz fel a légzés segítségével, feltöltheted magad új energiával.

 

- A relaxáció képességét is elsajátíthatod.  Első olvasatra talán furcsán hangzik, de modern, „fejlett” világunkban már nemcsak mozogni, hanem pihenni is elfelejtettünk. Fedezd fel a relaxáció áldásos hatásait! A meditációban oldhatod az elme ragaszkodásait, és elengedheted a gondolatáramlást, hogy átéld a nyugalmat, a biztonságérzetet, a bizalmat magadban és az életben.

 

- A tested működéséről is sokat fogsz tanulni. Mozgás, étkezés, mindennapi szokások, női ciklikusságunkhoz való hozzáállás, egyszóval az életvitel területén olyan elméleti tudást szerzel, ami segít megérteni, hogyan függ minden mindennel össze a testben, ezáltal hogyan hatnak szokásaid a termékenységedre. Hozzá pedig praktikus, a mindennapokba beépíthető konkrét ötleteket kapsz, melyek alkalmazása sok kis lépésként összeadódva közelebb visz egy egészségesebb, kiegyensúlyozottabb, termékenyebb élet felé.

 

- Jobban megismered magad érzelmi, lelki szinten is. Működésed megértéséhez nemcsak anatómiai szinten kerülsz közelebb, hanem a saját magadra fordított figyelem a lelki folyamatok megértésének terén is meghozza gyümölcseit, segít közelebb kerülni érzéseidhez. A jóga, a tánc, a  rajzolás önismereti utak, legbelsőbb valódhoz vezetnek. Lehetséges, hogy a program ideje alatt felismerések érnek saját félelmeiddel kapcsolatban, régről elraktározott blokkokat illetően. Ezek a felismerések segítik a blokkok oldását és lehetővé teszik a továbblépést.

 

- Mindezt egy támogató csoport keretében élheted meg. Nem egyedül, magányosan küzdesz egy nemes cél érdekében, hanem sorstársak megértő körében fejlődhetsz, fejlődhettek együtt. Történetek, tapasztalatok, tanulságok megosztása által is gazdagabbak leszünk, mindannyian. Tudományos kutatások igazolják, hogy a csoportterápiák sokszor hatékonyabbak az egyéni terápiáknál, a szakemberek többnyire olyan összetett programokat ajánlanak, amelyek relaxációs technikákat, stresszcsökkentést és csoportterápiás támogatást ötvöznek. A Babafészkelő csoport pontosan ezt kínálja!

 

Persze ha már több mint egy éve babára vártok és még nem tettétek meg, érdemes elvégeztetni az ilyenkor felmerülő orvosi vizsgálatokat, mint inzulin rezisztencia mérés, petevezeték átjárhatósági vizsgálat, férfiaknak spermiogram… Érdeklődjetek szakorvosnál!

 

Test és lélek összefügg, és gyakran hallani, hogy a sok betegségnek lelki eredete van. Arról viszont kevesebb szó esik, hogy ez a test-lélek kapcsolat kétirányú, és így a testünkkel dolgozva is tudunk a lelkünkre, az ott felhalmozódott érzelmi blokkokra hatni. Azokra is, amelyeket meg sem fogalmaztunk magunknak, amikről nem is tudunk – a tudatalattinkban hordozzuk őket puttonyunkban. Pontosabban: csípőnkben, méhünkben és petefészkeinkben. A női termékenység szervei erősen pszichoszomatikus szervek, lereagálják az érzelmeinket, információkat, feszültségeket, negatív élményeket raktároznak el. A jó hír tehát az, hogy ezek a blokkok mozgással oldhatók. A mozgás (ön)gyógyító erejű. Az orvosoktól kapható külső segítség mellett rengeteget tehetsz saját magadért!

 

A meddőség nem egy betegség, hanem egy állapot, mely változhat.

A mozgás nem csodaszer, a csoda Benned fog életre kelni.

A mozgás abban támogat, hogy felkészülj testileg és lelkileg a csodára.

 

A következő Babafészkelő csoportok tervezett indulása:
2023. szeptembertől.

Itt találsz egy rövid ismertetőt.