Lombikra felkészítő workshop

Támogató csoportos foglalkozás, mozgással és beszélgetéssel, kifejezetten lombikprogramra készülő nőknek.
 

Lombikprogramban venni részt sok stresszel és megpróbáltatással jár, de akinek ez ad esélyt arra, hogy gyereke lehessen, az végigjárja ezt a rögös utat. Ezen az úton kíván támogatást nyújtani ez a hiánypótló workshop. Mely nem helyettesíti egy-egy intézet saját lombik előtti felkészítő, tájékoztató óráját, hanem kiegészíti azt, hiszen más, holisztikusabb megközelítést ad.

A jóga alapú felkészítő workshopon szó lesz arról, hogy a jóga eszközei hogyan vethetők be egy lombik alatt, és arra is jelentős hangsúly kerül, hogy mi mindent tehetünk már a lombikprogram megkezdése előtt, az életmódunk és azon belül kiemelten a mozgás területén. Célzott gyakorlatokkal ismerkedünk, melyekkel átmozgatjuk a csípőnket és felfrissítjük az alhasi szerveinket. Megtanuljuk miért fontos a mozgás és hogyan érdemes a ciklus növekvő fázisában, ill. a stimuláció szakaszában mozogni, hogyan lazítsunk a leszívás és a beültetés idején, és mit csinálhatunk utána. A résztvevők ötleteket kapnak, hogy hogyan is lehetne azt a „kedvenc” jó tanácsot követni, hogy „ne görcsölj rá”. Tapasztalatokat és érzéseket oszthatunk meg, valamint a lombik érzelmi oldalával is foglalkozunk. Tehát olyan szempontokból közelítünk a lombikhoz, amelyekről az orvosok ritkán, vagy nem beszélnek.

Szeretettel ajánlom első lombik előtt állóknak és olyanoknak is, akiknek már volt próbálkozása és a következőt másként szeretnék megélni. Ideális a tervezett lombik előtt 2-3 hónappal venni részt ezen a felkészítőn, hogy legyen idő alkalmazni az ott tanultakat.

 

Az orvosok döntenek a hormonkezelések beállításáról, a szúrásokról, vérvételekről, protokollról... Az ő hozzáértésükre kénytelen támaszkodni, aki eljut addig, hogy ha természetesen nem jön a baba, ezen a testileg és lelkileg is megterhelő módon próbálkozzon. Senki nem így tervezte, álmodta meg gyermeke fogantatását, de van az a pont, ahol a romantikus elképzeléseket, természetességi elveket félre tudjuk tenni a cél érdekében... Mert a lombik egy lehetőség! De nem CSAK az orvosokra támaszkodhatunk. Sok múlik rajtunk, a saját felelősségünk, hogy testünket (és lelkünket!) a lehető legjobb kondícióba, női szerveinket egy egészségesebb áramlásba tereljük. Ha szeretnéd magad kevésbé kiszolgáltatottnak érezni ezen a nehéz úton, gyere, nézzük meg mit tehetsz a saját egészséged érdekében!

 

Korábbi résztvevők írták:

"Hasznos volt, nagyon jó, köszönöm! Most nyugodtan várom a folytatást!"
"Rettentően hálás vagyok, amiért megszervezted és megtartottad a workshop-ot. Az első olyan jóga élményem volt sok év után, amit van kedvem otthon is csinálni egyedül (értem és még viszonylag emlékszem is rá) és nem aludtam el, sőt meg sem fordult a fejemben az alvás. Nagyon jól éreztem magam!..."

"Nagyon köszi az összefoglalót, és a kurzust is, abszolút hasznosnak találtam, és ami külön tetszett, hogy nagyon kedves, meleg, támogató a személyiséged. :)"

 

A következő ilyen workshop előreláthatóan online lesz, 2022. szeptemberben. Ez egy 2 alkalmas műhelymunka, „mire készülhetek és hogyan támogathatom természetes eszközökkel a lombik sikerességét” témakörökben. A kurzus ára 20eFt, ebben benne van a két élő alkalom, a visszanézhető / pótolható felvételei, és mellette még írott összefoglalót és a későbbiekben egyéni igény szerint, kifejezetten a lombik beültetés után gyakorolható online jógaórát is kapnak a résztvevők. Jelentkezés emailben.