Oktató

Szia, Balogh Era vagyok, én tartom a foglalkozásokat. Sport- és jógaoktatói tanulmányaimon túl saját tapasztalataim alapján dolgoztam ki módszerem.

 

Huszon- harmincévesen, két közgazdasági és marketing diplomával, négy nyelvvizsgával a zsebemben, szépen induló nemzetközi karrierrel a reklámszakmában, azt hittem, enyém a világ. A harmincas éveim derekáig minden, amit igazán szerettem volna, sikerült. De akkor jött a nagy koppanás. Gyereket szerettem volna, egyre jobban. És ez nem sikerült. Ahogy múltak az évek, a legfontosabb, a legnemesebb cél elérhetetlennek tűnt.

 

Hatalmas lecke volt az élettől. Összesen 6 évet várakoztam a gyermekáldásra, meghatározó lett életemben ez a kudarcélmény, illetve ennek leküzdése. Megéltem egy komoly depressziót, tudom milyen a mindent beárnyékoló reménytelenség érzése, meg hogy milyen nehéz eleget tenni annak a jó tanácsnak, hogy „ne görcsölj rá!”. Sok idő volt összeszednem magam a padlóról és újraépítenem az önbizalmam. Megtanulni másként állni az élethez és magamhoz, a testemhez, az érzelmeimhez, a tökéletlenségemhez.

 

Aztán egyszer csak eljött a fordulópont és lett nem is egy, hanem két gyönyörű gyerekem. 39 évesen szültem őket, az ikrek most 10 évesek. Velük rengeteget változott az életem, nyilván. Átgondoltam mi az, ami igazán fontos, magamat is, nem csak anyává, hanem új emberré szültem. És világossá vált a hívás egy új hivatás felé.

 

Sportoktatói, gerincjóga és nőijóga oktatói képesítést szereztem. Érdeklődésem középpontjába olyan ősidők óta használt egészségmegőrző és termékenységfokozó technikák kerültek, melyeket sajnos a modern társadalmakban elfelejtettünk, kiszorította őket az életünkből a rohanás és a gyógyszerekre hagyatkozás. Pedig tudatos légzéssel és mozgással nagyon sokat tehetünk az egészségünkért, ezen belül pedig női szerveink megfelelő működéséért. Folyamatosan fedezem fel, mennyi mindent nem tudunk már, mennyire egészségtelen „modern” életünk. A jóga nekem rengeteget segített, segít ma is, ennek a jóságnak a továbbadásával, tanításával szeretnék másokat is támogatni.

 

A tanulásnak, fejlődésnek sosincs vége, most is járok nőijóga és tánc workshopokra. A tánc már korábban is része volt az életemnek, az egyik legnagyobb örömforrásom a jóga mellett. A mozgás és a boldogsághormonok együtt járnak! Foglalkozásaimon is arra törekszem, hogy azok ne csak hasznosak, hatékonyak, hanem élvezetesek is legyenek. 

 

Várlak Téged is szeretettel!

 

Ha szeretnél még jobban megismerni, itt egy cikk, itt meg egy videó :)